De Highlife-collectie van Frederique Constant is nadrukkelijk gericht op het hier en nu. Deze collectie past naadloos in zijn tijd, is voorzien van de huidige trends, blijft chic en is toch een tikje brutaal. Tegen deze achtergrond debuteert de lijn, die in 2022 op de markt komt, met twee schitterende versies die zijn afgewerkt met geelgoud plating.

De Highlife-collectie werd in 1999 ontworpen en heeft echt een stempel gedrukt op de historie van Frédérique Constant. Bij zijn terugkeer in 2020 is de collectie moderner dan ooit! Na de diverse variaties – stedelijk, sportief, bijouterie, avontuur – opent Frédérique Constant het jaar 2022 met twee unieke modellen met een glamour chique uitstraling.

De waardigste van de Highlife Ladies Automatic
Diamanten zijn tijdloos, maar goud ook! Na tijden waarin de rode of roze variaties de boventoon voerden, komt het geelgoud sterk terug. Het geelgoud, gewaardeerd om zijn authenticiteit, zijn natuurlijke uitstraling en zijn zuiverheid, zet zich wederom neer als een tijdloze klassieker. De warmte en glans van het goud siert de hals, het oor, de vinger, maar ook de pols.

Frédérique Constant combineert deze twee tijdloze klassiekers, geelgoud en diamanten, in de nieuwe Highlife Ladies Automatic. De kast van 34 mm is volledig geelgoud verguld, net als zijn armband, uurmarkeringen en wijzers. Deze laatsten zweven boven de 8 uurmarkeringen met echte diamanten, aangevuld met een datumvenster op 3 uur dat omrand is met goudplating.

Om het rijke palet van reflecties van het geelgoud beter tot zijn recht te laten komen, heeft Frédérique Constant gekozen voor een breed scala van afwerkingen met afwisselend matte en gepolijste vlakken. Dat geldt ook voor de bezel, die spiegelglad gepolijst is om de harmonie van zijn perfecte cirkel te benadrukken. Dit wordt nog eens extra benadrukt in het hart van de wijzerplaat, met een gegraveerde weergave van de wereldbol, het esthetische kenmerk van de Highlife-collectie, en de ringzetting van elk diamant, waarvan de schittering met een oneindige zuiverheid wordt weerspiegeld.

De delicate golvende kast heeft een gesatineerde afwerking waarbij de hoek perfect aansluit op elke lijn van het design van de Highlife, tot aan de rand van de kast waar de volledig vergulde armband is gemonteerd. Twee gesatineerde schakels worden afgewisseld met een gepolijste schakel, een opmerkelijke stukje vakmanschap dat getuigt van de liefde van de werkplaats van Frédérique Constant voor het vakmanschap uit Genève dat hier duidelijk naar voren komt.

Deze chique armband wordt geleverd met een tegenhanger, een band van wit rubber met een vergulde pingesp, zodat dit horloge zo van de rode loper naar een stedelijk uitstapje gedragen kan worden, zonder gebruik van gereedschap!

Mix & match: goud en zilver
Daarnaast is de Highlife Ladies Automatic in nog een andere versie verkrijgbaar. Waarom zou u kiezen tussen goud en zilver? Dit horloge biedt beide, verwerkt rondom een eenvoudig principe: alle delen die voorheen verguld waren, zijn nu afgewerkt in staal. De andere blijven van verguld geelgoud dat spiegelglad is gepolijst. Het resultaat: een prachtige afwisseling van tinten, van metalen, van afwerkingen, van reflecties. Dit horloge probeert geen zachte harmonie te creëren, maar kiest juist voor het sterke contrast, de kracht van elkaar aanvullen. Het ruwe en moderne staal, dat doet denken aan de architectuur van de grote megasteden, wordt gecombineerd met gepolijst goud, lieflijk, stralend, dat voor veel reflecties zorgt. Een subtiel, ludiek en poëtisch spel van tegenpolen, voor iedereen die niet kan kiezen tussen traditioneel en modern, tussen avondjurk en jeans.

Ook deze uitvoering wordt geleverd met twee verschillende armbanden: een volledig geelgoud vergulde en een rubberen. Zo kunt u of de moderne en stedelijke uitstraling van het staal versterken of voor meer balans kiezen met een levendig, glanzend en stralend geelgoud. Voor deze prestigieuze modellen heeft Frédérique Constant gekozen voor een automatisch uurwerk met 38 uur looptijd, rijkelijk versierd met een spiraalvormig patroon dat zichtbaar is via een open achterzijde.

www.frederique-constant.com