Met de aankondiging van Guardian by Nordgreen, het eerste duurzame horloge van dit merk, herdefinieert de Deense horlogemaker de horloge-industrie door de hoogst mogelijke duurzame normen te stellen voor de productie, het transport en de recycling van hun producten.

Het was designer Jakob Wagners ambitie een horloge te ontwerpen dat 100 jaar meegaat en dat een minimale impact heeft op het ecosysteem van de aarde. Van gecertificeerd gerecycled roestvrij staal en langer houdbaar saffierglas tot een full-service reparatie- en renovatieprogramma; de Guardian zet nieuwe normen binnen de industrie. Ook de verpakking is duurzaam: 3D-geprint van 3e generatie gerecycled PET-plastic.

Symbool voor natuur, milieu en mensheid
“We wilden een horloge ontwerpen waarmee Nordgreen een actieve rol kan spelen op het gebied van duurzaamheid”, aldus Wagner. “Voor mij is de Guardian zoveel meer dan een horloge. Het is een beweging. Een gemoedstoestand. Het is niet alleen een symbool van zorg voor de natuur, het milieu en de mensheid, maar ook van de kracht van geest en karakter om actief te helpen.”

Naast de lancering van de Guardian werkt Nordgreen samen met externe duurzaamheidsadviseurs met als doel koolstofneutraal te worden. Gedurende het gehele productieproces kijkt Nordgreen kritisch naar alle details; van ontwerp, materiaalkeuze, corrosiebestendigheid en transportkosten tot service, reparatie en de gevolgen van refurbishing of recycling. Dit om volledige transparantie en traceerbaarheid te garanderen.

“De wereldwijde horloge-industrie heeft te lang vertrouwd op conservatieve tradities en methoden”, zegt oprichter van Nordgreen Pascar Sivam. “Veel merken vertrouwen op het verleden, de productie is geheimzinnig, materialen vervuilend, toeleveringsketens zijn niet transparant en veel fabrikanten lopen niet synchroon met digitale en milieu-eisen en verwachtingen van consumenten van de volgende generatie. Bij Nordgreen weten we dat we er nog niet zijn, maar we willen volledig transparant zijn. We geloven dat het tijd is om actie te ondernemen en de industrie van binnenuit te veranderen.”

Technische specificaties
• Case Breedte: 40mm/36mm
• Dikte kast: 11.9mm
• Case Materiaal: 85% Gerecycled 316L roestvrij staal
• Kleur kast: Geborsteld Staal
• Wijzerplaat Kleur: Wit
• Glas: Saffierkristal
• Uurwerk: Miyota Automatic
• Band Breedte: 20.15 – 24.27mm
• Band: H-Link
• Kleur band: Geborsteld Zilver
• Waterbestendigheid: Tot 10 ATM (zwemmen, maar niet duiken)
• Maximale polsomtrek: 190mm
• Advies-w.v.p. USD $ 800

Over Nordgreen
De visie van Nordgreen is om te pionieren met inspirerend Scandinavisch design en om de tijdregistratie te gebruiken om bewustzijn en actie te inspireren over de uitdagingen waarmee de planeet en de mensheid worden geconfronteerd. Met tijdloze horlogeontwerpen als fysieke manifestatie, is het de missie van Nordgreen om respect en verantwoordelijkheid voor de planeet op zoveel mogelijk polsen te leggen.

Het verhaal van Nordgreen begon met het idee van een ‘actief’ merk, waarvoor zorgvuldig ontworpen uurwerken het middel zijn om positieve verandering te brengen. De oprichters, Pascar Sivam en Vasilij Brandt, bedachten horlogeontwerpen die geworteld zijn in een rijke Scandinavische traditie die doel en functionaliteit verbinden met tijdloze esthetische aantrekkingskracht die kan worden doorgegeven aan de volgende generaties.

www.nordgreen.com