De Haarlemsche Zilversmederij K.H.Schermerhorn mag het predicaat Hofleverancier voeren. Burgermeester Jos Wienen van Haarlem reikte op 8 november 2019 de bijbehorende oorkonde uit tijdens een feestelijke bijeenkomst. De onderneming vierde haar honderdjarige bestaan én het afscheid van Lex Baartse die 59 jaar bij de Haarlemsche Zilversmederij werkzaam is geweest.

De Haarlemsche Zilversmederij K.H.Schermerhorn restaureert zilveren gildevoorwerpen, repareert en vervaardigt zilveren voorwerpen. Zelf vervaardigt de Haarlemsche Zilversmederij zilveren voorwerpen zoals broodmanden, koektrommels, kandelaars, kinderbekers, flessenbakken, jardinières, dienbladen, cakemanden, bonbonmanden, ballentrommels en relatiegeschenken.

De zilveren (gebruiks)voorwerpen worden vervaardigd of gerestaureerd voor antiquairs, juweliers, privéverzamelaars, musea, kerken, synagoges, handelaren, bedrijven en particulieren.Dit alles met de van generatie op generatie doorgeven kennis en vakmanschap van het oude ambacht zilversmeden.

De geschiedenis van de Haarlemsche Zilversmederij begint in 1919. In dit jaar start Arnold Presburg samen met compagnon Hoogteyling de zilversmederij. Karel Schermerhorn volgde de opleiding tot goud-en zilversmid aan de MTS vakschool in Schoonhoven. Na zijn stage en werk als zilversmid in Antwerpen is hij zeven jaar zilversmid bij juwelier H.C.D. Lyppens in Amsterdam. In 1998 neemt Karel Schermerhorn de Haarlemsche Zilversmederij over met daarbij de sinds 1959 werkzame Lex Baartse.

Haarlemsche Zilversmederij K.H. Schermerhorn is lid van Restauratoren Nederland.

www.haarlemschezilversmederij.nl