Subsidie Live View en grondslot rolluik en gratis Training Beveiliging & Preventie

Als ondernemer in de sieraden- en horlogebranche bent u altijd bezig uw winkel zo goed mogelijk te beveiligen. De Federatie Goud en Zilver (FGZ) ondersteunt u daar zo veel mogelijk mee.

De FGZ maakt het mogelijk om met behulp van subsidie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid u het volgende aan te bieden:

 • Gratis Training Beveiliging & Preventie met veiligheidscheck en extra advies.
 • Financiële bijdrage op het installeren van Live View op uw huidige of nieuwe camerasysteem (lees hier meer over Live View).
 • Financiële bijdrage op de aanschaf van een grondslot voor uw rolluik.

Op het installeren van Live View en de aanschaf van een grondslot voor uw rolluik kunt u een subsidie ontvangen van € 250. Er is dus een maximale subsidie van € 500 (€ 250 voor Live View en € 250 voor aanschaf van een grondslot) te verkrijgen.

Ledenvoordeel

Eén aanbieder van installatie van Live View en grondsloten is VDC Security. De FGZ heeft met dit bedrijf een ledenvoordeel afgesproken van 10%. Klik hier voor de contactgegevens.

Training Beveiliging & Preventie

De Werkgroep Beveiliging van de Federatie Goud en Zilver organiseert compacte trainingen op locatie. In één dagdeel wordt aandacht besteed aan alle aspecten die met veiligheid te maken hebben. Daarnaast krijgt de ondernemer adviezen over een betere beveiliging van de winkel. De trainingen worden verzorgd door Annemarie Meester en Han Kaldenbach, die beiden veel ervaring hebben in de branche. Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een certificaat. Lees meer...

Subsidie Live View en/of grondslot rolluik

Lees hieronder wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen voor de financiële tegemoetkoming:

 • De aanvraag kan gedaan worden door juwelier, goud-/zilversmid of uurwerktechnici met een winkel.
 • Per bij de Kamer van Koophandel geregistreerde hoofdvestiging kan een aanvraag ingediend worden.
 • Het beschikbare subsidiebedrag is beperkt. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst totdat het beschikbare subsidiebedrag is bereikt.
 • U laat Live View installeren en/of u schaft een grondslot voor uw rolluik aan.
 • Via onderstaand formulier vraagt u de subsidie aan.
 • Binnen 1 maand* na het aanvragen van de subsidie stuurt u de offerte van de installateur naar de FGZ.
 • Binnen 3 maanden* na offertedatum zijn de werkzaamheden afgerond en stuurt u de factuur naar de FGZ, vergezeld van een kopie van het bankafschrift waaruit  uw betaling aan de installateur blijkt. (Factuurdatum mag niet ouder zijn dan 3 maanden ná offertedatum)
 • Het subsidiebedrag wordt binnen 14 dagen na ontvangst van alle benodigde stukken aan u overgemaakt.

* Ontvangen wij de benodigde documenten niet binnen de gestelde termijn, dan komt uw aanspraak op de subsidie te vervallen.

Aanvraag subsidie

Velden met een * zijn verplicht.
Een abonnement op Vakblad Edelmetaal is geen lidmaatschap van de Federatie Goud en Zilver
Ik vraag subsidie aan voor:

U kunt hier de benodigde documenten uploaden.

Een recente kopie van het uittreksel mag niet ouder zijn dan 6 maanden.
Indien u nog geen offerte heeft, dan kunt u die op een later tijdstip aan ons mailen. Zorg wel dat dit binnen een maand na deze aanvraag bij ons binnen is.