De limiet om contactloos te betalen is tijdelijk verhoogd van 25 euro naar 50 euro per betaling. Uw klanten kunnen dus nu bedragen tot 50 euro contactloos betalen met een betaalkaart, smartphone of wearables zoals een horloge of armband. Door de verhoging van deze transactielimiet hoeven consumenten minder vaak de betaalautomaat aan te raken.

Hoe worden de limieten verhoogd?
U als ondernemer hoeft niets te doen. De limieten voor contactloos betalen zullen automatisch worden verhoogd. U hoeft dus niets aan te passen op de betaalautomaat. De verwachting is dat driekwart van betaalautomaten vanaf woensdag 25 maart is aangepast. De limiet zal het eerst worden verhoogd bij de drukbezochte winkels zoals supermarkten.

Let op: reageer niet wanneer u voor de verhoging van de limieten wordt benaderd via e-mail, SMS, brief of telefoon door partijen die zich voordoen als banken of andere partijen in het betalingsverkeer. Voor de aanpassing van de limieten hoeft u als ondernemer niets te doen, dit gebeurt volledig automatisch.

De nieuwe (tijdelijke) situatie
Bedragen onder de 50 euro worden betaald zonder pincode. Wanneer er meerdere transacties achtereenvolgens contactloos worden betaald waarbij het totale bedrag van de verschillende transacties hoger is dan 100 euro zal er om een pincode worden gevraagd. Na het ingeven van een pincode staat de teller weer op nul. Bedragen boven de 50 euro kunnen ook contactloos worden betaald, hierbij wordt altijd een pincode gevraagd. Net als bij een betaling met de chip of magneetstrip worden contactloze betalingen direct van de betaalrekening afgeschreven. Banken zullen eventueel misbruik van gestolen of verloren contactloze bankpassen zonder pincode tot de hogere limiet blijven vergoeden.

Meer informatie
Kijk op voor meer informatie over het verhogen van de contactloze betalen limieten op www.pinnen.nl of op www.betaalvereniging.nl. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Worldline via e-mail sales-netherlands@worldline.com.

Bron: Betaalvereniging Nederland

Museum Prinsenhof