De mechanische horloges van MeisterSinger geven de tijd nauwkeurig aan, met slechts één wijzer, net als toen de eerste mechanische tijdmeters werden uitgevonden aan het einde van de Middeleeuwen. Met de Bell Hora presenteert MeisterSinger op zijn 20e verjaardag een horloge met een belletje op het uur. Voor dit model ontving MeisterSinger de prestigieuze Red Dot Award.

Het model Bell Hora van MeisterSinger wekt een vrijwel vergeten traditie weer tot leven – de “sonnerie au passage”. Exact op het uur laat het horloge een vriendelijk belletje horen, waardoor de drager wordt gewezen op het verstrijken van de tijd zonder naar de wijzerplaat te hoeven kijken. Het wordt echter niet in kleine stappen afgeteld: het belsignaal op het uur is geen alarm of afteltimer. Het onderbreekt de flow van de tijd niet, maar geeft deze een subtiele, melodieuze achtergrond.

Het concept is volledig in lijn met het ideaal van MeisterSinger dat een horloge de tijd op intuïtieve wijze moet bijhouden wanneer de wijzer een fijne lijn passeert – of door het regelmatig activeren van een geluidssignaal op zijn weg rond de wijzerplaat. Klokken van kerktorens, die verband houden met de “sonnerie au passage”, houden ook het verloop van de tijd bij met een slagmechanisme. Maar deze dwingen de luisteraar ook om te tellen: “Het is nu elf uur.” De Bell Hora laat zijn drager weten dat er een nieuw uur is begonnen, volledig “en passant”.

Een verfijnd mechanisme…
Naast het tijdsignaal geeft de Bell Hora zijn drager constant het aangename gevoel van een hoogwaardig en uitzonderlijk betrouwbaar uurwerk om de pols, aldus MeisterSinger. In de loop van 60 minuten verzamelt de module van het kaliber de energie voor een nauwkeurig afgemeten belsignaal. Het vernuftige mechanisme slaat exact op het uur de geluidsvork achter de wijzerplaat aan.

Bij het ontwikkelen van deze complicatie was het voor MeisterSinger een kwestie van beroepseer om alles te doen voor een aangename klank. Het is niet alleen de naam van MeisterSinger die verband houdt met muziek; het bedrijf maakt deze connectie nu ook hoorbaar ter gelegenheid van zijn 20e verjaardag.

…voor een aangenaam geluid
Bovendien zorgt een drukknop op de 2 uur positie dat het uur niet wordt geslagen voor de gelukkige eigenaar wanneer dit niet gewenst is, want het belsignaal van de Bell Hora kan eenvoudig worden uitgeschakeld. Een zwarte markering laat in één oogopslag zien of het horloge op het uur zal slaan dan wel stil blijft.

De Bell Hora is verkrijgbaar vanaf eind april. Advies-w.v.p. € 3.490.

www.meistersinger.com