In 2021 brengt de Zwitserse horlogemaker Certina een nieuw, speciaal model uit in het kader van zijn samenwerkingsverband met het Sea Turtle Conservancy (STC). De DS Action Diver Sea Turtle Conservancy van dit jaar is een stijlvol duikershorloge met anti-magnetische NivachronTM-balansveer en STC-logo op het deksel. Zowel het horloge als de verpakking dient een goed doel: voor het eerst is een horlogedoos van Certina volledig gemaakt van duurzame materialen.

Dit speciale – en uiterst stijlvolle – duikershorloge voldoet aan alle eisen van ISO-norm 6425 en is waterbestendig tot een diepte van 300 meter. Dat het nieuwe STC-model een perfecte combinatie van vorm en functie is, blijkt wel uit de geschroefde en beschermde kroon op de roestvrijstalen kast van 38 mm en de eenzijdig draaibare lunette van donkerblauw aluminium met goudkleurige duiktijdenschaal. De wijzers in een bijpassende geelgouden kleur en indexen met een Super-LumiNova®-coating steken prachtig af tegen de donkerblauwe wijzerplaat met decoratief sunraypatroon.

Het verschroefbare deksel is versierd met het gebosseleerde schildpadlogo van het Sea Turtle Conservancy. In de kast loopt een modern Powermatic-uurwerk met een gangreserve van maximaal 80 uur en een innovatieve NivachronTM-balansveer. Dit hoogwaardige materiaal is ongevoelig voor magnetische velden en staat onder alle omstandigheden garant voor uiterste nauwkeurigheid. Het horloge heeft een hoogstaande goudgelen en roestvrijstalen PVD-band, waarvan de vouwsluiting voorzien is van een geïntegreerde duikersextensie.

De verpakking van het horloge is modern en duurzaam. Voor het eerst heeft Certina voor de horlogedoos gebruikgemaakt van volledig recyclebaar materiaal en voor het kussen van biologisch katoen en gerecycled polyester. Zoveel milieuvriendelijkheid gaat uitstekend samen met het STC, dat zich sinds 1959 wijdt aan het behoud van de natuurlijke habitats van zeeschildpadden. Certina, wiens Double Security- of DS-concept traditioneel geassocieerd wordt met het schildpadsymbool, ondersteunt sinds 2017 de activiteiten van het STC. Samen zetten het merk en het STC zich in voor de proactieve bescherming van de bedreigde diersoort. Advies-w.v.p. € 815.

www.certina.com