Garmin introduceert de Instinct® 2 serie, de nieuwste toevoeging aan de populaire Instinct familie. Stoere smartwatches voor iedereen die zijn of haar persoonlijke stijl wil uitdragen. De horloges zijn uitgevoerd in verschillende modellen en formaten, gewaagde nieuwe kleuren en voorzien van Garmin’s volledige reeks aan gezondheids- en fitheidsfuncties zoals VO2 max en slaapscore.

“De Instinct 2 serie is ontworpen om je te onderscheiden van de massa en je te helpen het meeste uit elke dag te halen”, zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland.

Twee maten
Naast de nieuwe levendige kleuren biedt de Instinct 2 serie een slanker profiel en twee maten: een 45mm behuizing en een nieuwe Instinct 2S met een kleinere 40mm behuizing. Een nieuw, gemakkelijk afleesbaar scherm met hoge resolutie, beschermd door krasbestendig glas, geeft gebruikers het vertrouwen dat ze klaar zijn voor elke uitdaging. Als eerbetoon aan de robuuste Instinct en Instinct Solar Series, is ook Instinct 2 ontworpen volgens de militaire standaard 810 voor thermische en schokbestendigheid en is deze smartwatch waterdicht tot 100 meter.

Your Watch, Your Way
De Instinct 2 serie is verkrijgbaar in opvallende kleuren zoals Electric Lime, Poppy en Neo-Tropic en is verkrijgbaar als Instinct 2 Solar, standaard (niet-solar), Surf, Tactical en een Camo-editie. Met behulp van Garmin’s Your Watch, Your Way programma kun je je eigen Instinct 2 of 2S Solar samenstellen. Zo past jouw Instinct helemaal bij jou. Door een diversiteit aan bezels en polsbanden zijn er meer dan 240 verschillende ontwerpcombinaties mogelijk.

Alles in één platform
Alle smartwatches binnen de Instinct 2 serie zijn compatibel met de Garmin Connect IQ™ (CIQ) store2 , een alles-in-één platform voor het verder personaliseren van jouw Instinct 2 met gratis downloads van apps, widgets, wijzerplaten, gegevensvelden en meer. Gezondheids- en welzijnsfuncties zoals Hydration Tracking en Connect Leaderboard, maar ook het bijhouden van de menstruatie en het monitoren van de zwangerschap zijn beschikbaar voor de Instinct 2 serie via CIQ.

Lange batterijduur
De Instinct 2 serie biedt tot vier weken onophoudend gebruik in smartwatch-modus en dankzij de ontwikkelingen in het gebruik van solar-technologie bieden geselecteerde Instinct 2 Solar modellen een onbeperkte batterijduur1 in smartwatch-modus. Hiermee introduceert Garmin een nieuwe standaard voor de batterijlevensduur.

Gezond en fit
Instinct 2 biedt nu Garmin’s volledige reeks aan fitheidsfuncties waaronder de slaapscore en Advanced Sleep Monitoring. Ook is deze smartwatch uitgerust met gezondheidsmonitoring waarmee je als gebruiker belangrijke gezondheidsstatistieken kunt vastleggen. Denk hierbij aan je energieniveau (Body Battery™), stress en hartslag in één oogopslag. De Instinct 2 beschikt tevens over de handige Health Snapshot functie waarmee je in 2 minuten een compleet beeld krijgt van belangrijke gegevens zoals hartslag, hartslagvariabiliteit, Pulse Ox, ademhaling en stress.

Voor fitness-liefhebbers biedt de Instinct 2 serie nu VO2 Max, fitnessleeftijd, hersteltijd, Trainingsstatus/Load/Effect, HIIT-workouts en Dagelijkse Aanbevolen Workouts. De smartwatches zijn voorgeladen met sport-apps en activiteiten om je passie te ondersteunen. Daarnaast is er een nieuwe multisport-activiteit waarmee gebruikers kunnen wisselen tussen activiteiten en hun totale tijd en afstand kunnen blijven monitoren.

Meer functies
Familie en vrienden kunnen de activiteiten van de gebruiker volgen via sms en dankzij de Incident Detection-functie kunnen contacten zelfs worden gewaarschuwd in geval van nood. Wanneer Instinct 2 is gekoppeld aan Garmin Connect™ Mobile en er een incident wordt gedetecteerd, kan Garmin Connect Mobile een bericht sturen met de naam en locatie van de gebruiker (indien beschikbaar) naar de ingestelde contactpersonen voor noodgevallen2.

Onderweg even snel iets betalen? Met de Instinct 2 Solar-modellen is dat geen enkel probleem. Garmin Pay™ zorgt ervoor dat je met je smartwatch kunt betalen. Even afrekenen en snel weer door met waar je mee bezig was.

Special editions
Voor iedereen die zijn of haar passie naar een hoger niveau wil tillen, biedt de Instinct 2 serie drie special editions.

• Surf Editions: Met speciale watersportactiviteiten zoals surfen, windsurfen en kiteboarden. Een getijdenwidget houdt gebruikers op de hoogte van de situatie van de zee. Gebruikers kunnen hun activiteiten volgen en later bekijken via compatibiliteit met Surfline Sessions™. Vernoemd naar beroemde surfbreaks, de Surf-edities zijn verkrijgbaar in een regulier Instinct 2 en een kleiner model Instinct 2S met of zonder solar-charging.
• Tactical Editions: Populair bij militairen. De Instinct 2 Solar – Tactical Edition voegt speciale tactische functies toe zoals een Kill Switch, Stealth-modus, jumpmaster-modus, koppeling met nachtzichtbrillen en dual format coördinaten (inclusief militair raster). Verkrijgbaar in de uitvoering Coyote Tan of Zwart.
• Camo Editions: De camouflagepatronen laten gebruikers opgaan in de omgeving of juist opvallen, afhankelijk van hun locatie. Of het nu de betonnen jungle of de echte jungle is. Prijzen en beschikbaarheid Instinct 2 en Instinct 2S zijn de nieuwste producten in de uitgebreide collectie smartwatches van Garmin. Ze zijn nu verkrijgbaar met een adviesprijs vanaf € 349,99. Het personaliseren van jouw eigen Instinct 2 met behulp van Your Watch Your Way zal op korte termijn beschikbaar zijn.

www.garmin.com