Met de Singularis luidt MeisterSinger de tweede generatie horloges in met het eigen automatisch kaliber. De nieuwe kast is gebaseerd op de iconische behuizing van de MeisterSinger-klassieker N°03. De aantrekkingskracht van de Singularis-wijzerplaat zit in de kleine details. Het krijgt – voor het eerst door MeisterSinger – een wijzerplaat die het hele ensemble diepte en levendigheid geeft.

Het elegante blauw van de zonneslijpsel-afwerking wordt herhaald in de buitenste opstaande ring. De nummers 01 t/m 12 zijn nummer voor nummer in het wit geappliqueerd; net als de glanzende zilveren uur markeringen. Het zicht op het MeisterSinger-kaliber met zijn unieke brug en de perfect uitgebalanceerde rotor opent zich door de transparante glazen achterkant.

Een MeisterSinger in perfectie
De droom van elke horlogemaker is om van “scratch” een kaliber te ontwerpen en te bouwen. Er is nog meer inspanning nodig om een nieuw kaliber in serieproductie te kunnen produceren. Dit is precies de taak die MeisterSinger zichzelf heeft gesteld met de ontwikkeling van het handopwindbare kaliber MSH01 en het automatische kaliber MSA01.

Bij de automaat voorzien de twee veertonnen het mechanisme van zoveel energie dat een ongewoon grote gangreserve van 120 uur mogelijk is. De serieschakeling zorgt ervoor dat de veercilinders gelijktijdig worden opgewonden en dat de kracht gelijkmatig wordt verdeeld over de tandwieltrein – dit garandeert de hoogste nauwkeurigheid met chronometer bereik.
En als je het horloge elke dag draagt, windt de fijn gedecoreerde rotor het kaliber automatisch op. Bij de decoratie van het kaliber is het plezier wat MeisterSinger heeft in het detail duidelijk. De uitgebreide cirkelvormige gravure, de afgeschuinde en spiegel gepolijste schuine randen en de vergulde gravures maken het kaliber tot een visuele traktatie.

Kenmerken
De Singularis is voorzien van een MSA01 automaat met gangreserve van 120 uur. De kast meet 43 mm. De wijzerplaat is in blauw zonnestraalpatroon en de band is van cognackleurig vintage zadelleer. Waterbestendig tot 5 bar. Verkrijgbaar vanaf medio maart. Advies-w.v.p. € 4.690.

www.meistersinger.com