Na de Lunascope presenteert MeisterSinger nu de Stratoscope, het tweede model met een grote maanfaseaanduiding. De Stratoscope is volgens MeisterSinger een planetair feest voor de ogen.

Het is niet alleen de grotere kastdiameter van 43 mm waardoor de Stratoscope volgens het horlogemerk een compleet nieuw concept is wat betreft design. De krachtige, mannelijke kast omlijst de ongewone grote maanfaseaanduiding. Het fotorealistische beeld van de natuurlijke satelliet van de aarde komt overeen met de astronomische precisie waarmee de Stratoscope de verschillende maanfasen voorstelt.

Onvergelijkbare precisie
De baan van de maan om de aarde duurt 29 dagen, 12 uur, 44 minuten en 2,9 seconden. Op de meeste horloges wordt dit getal door middel van het uurwerk afgerond op 29,5 dag, wat betekent dat ze acht uur per jaar afwijken en elk derde jaar een gehele dag moeten worden bijgesteld. Het kaliber MS Luna van de Stratoscope is veel nauwkeuriger. In theorie hoeft de maanfaseaanduiding pas na 128 jaar licht worden bijgesteld.

Lichtgevende aurora borealis
In het onderste derde deel loopt het inktzwarte van de wijzerplaat over in een glinsterend lichtspektakel in verschillende blauwtinten die doen denken aan het noorderlicht. En boven dit spektakel doorloopt de ’s nachts oplichtende maan zijn baan om de aarde. Het unieke tafereel wordt getransformeerd tot een lichtspektakel door de uur markeringen, die ook oplichten, en de lichtgevende naaldvormige wijzer. De dubbele cijfers die kenmerkend zijn voor MeisterSinger zijn van 01 tot 12 rond de wijzerplaat geplaatst, wat de indruk van harmonie en evenwicht nog eens versterkt. Buiten alle aandacht voor detail heeft dit horloge een strak, opgeruimd uiterlijk.

De Stratoscope is verkrijgbaar vanaf medio mei. Advies-w.v.p. € 3.690.

www.meistersinger.com