Maurice Lacroix lanceerde binnen de collectie AIKON de nieuwe modellen Automatic Chronograph en Master Grand Date. Het Zwitserse horlogemerk is een bijzondere toevoeging aan de merkenportfolio van Weisz Group, vertelt de distributeur voor het merk in Nederland.

Het Zwitserse merk Maurice Lacroix produceert al sinds 1975 bijzondere uurwerken. Het bedrijf is één van de weinige onafhankelijke Zwitserse horlogemakers die eigen horloges en uurwerken produceert, in de eigen werkplaats in Saignelégier, gelegen in de Jura. Ieder Maurice Lacroix uurwerk wordt voor gebruik zorgvuldig geoptimaliseerd en decoraties worden met de hand aangebracht. Volgens Maurice Lacroix garandeert alleen ambachtelijk handwerk de gewenste kwaliteit en dat maakt ieder horloge van dit merk uniek.

AIKON Automatic Chronograph
Voor de nieuwe Automatic Chronograph binnen Maurice Lacroix’ vlaggenschipcollectie AIKON is gebruikgemaakt van het sterke materiaal titanium. Het resultaat is een uurwerk dat uitzonderlijk gewichtloos en comfortabel is om te dragen, met een levendige kleur en intense satijnen afwerking, zo meldt het merk.

AIKON Master Grand Date
Een tweede nieuw model binnen de AIKON collectie is de Master Grand Date. Dit horloge, met een opengewerkt, excentrisch automatisch kaliber met een grote datum en een open balanswiel, is volgens Maurice Lacroix een goed voorbeeld van de horloge-expertise van het merk dat de grenzen van complicaties, esthetische balans en hoogwaardige uurwerken nog verder verlegt.

www.weiszgroup.com