Yvo Staudt lanceert zijn nieuwe Staudt Guilloche Chronograph. Dit nieuwe horloge is het meest prestigieuze horloge van de Staudt-collectie. De eerste Guilloche van Yvo Staudt werd in 2016 geïntroduceerd. Voortbordurend op dit exclusieve horloge heeft de jonge musicus samen met de Duitse horlogegraveur Jochen Benzinger de afgelopen twee jaar aan een nieuwe versie gewerkt.

De roségouden versie is gelimiteerd op 50 exemplaren en de stalen op 100 exemplaren. De nieuwe Staudt is een meesterwerk; elk lijntje op de wijzerplaat is handmatig uitgesneden uit massief zilver. Een techniek die maar een handjevol mensen op de wereld beheersen.

Frosted wijzerplaat
De Guilloche Chronograph met de frosted wijzerplaat heeft een horlogekast die 41 mm in diameter meet, 13.6mm dik is en gemaakt is van 18 karaats roségoud (4N). Zowel aan de voor- als de achterzijde is het horloge voorzien van een dik saffierkristal met een dubbele ontspiegelingslaag. De bladvormige wijzers zijn gemaakt van staal en geblauwd door hitte. Het automatische uurwerk is voorzien van een chronograafcomplicatie en is een van de meest betrouwbare uurwerken. De balans tikt met 28.800 slagen per uur en het kaliber telt 27 robijnen. Het is gedecoreerd met perlage, côtes de Genève en de schroeven zijn geblauwd door hitte. De rotor is verguld met 18 karaat roségoud.

Blauwe wijzerplaat
De Guilloche Chronograph met de blauwe wijzerplaat heeft dezelfde maten, maar is gemaakt van edelstaal (316L). Zowel aan de voor- als de achterzijde is het horloge voorzien van een dik saffierkristal met een dubbele ontspiegelingslaag. De bladvormige wijzers zijn gemaakt van staal en hoogwaardig gepolijst Het automatische uurwerk is voorzien van een chronograafcomplicatie en is een van de meest betrouwbare uurwerken. De balans tikt met 28.800 slagen per uur en het kaliber telt 27 robijnen. Het is gedecoreerd met perlage, côtes de Genève en de schroeven zijn geblauwd door hitte. De rotor is verguld met 18 karaat roségoud.

Bekijk hier de video over de nieuwe Guilloche Chronograph en hier de video waarin Yvo naar het atelier van Jochen Benzinger in Pforzheim gaat.

www.staudt-twenthe.com