Niet alleen de 1746 briljant geslepen diamanten op de nieuwe 18-karaats witgouden Piaget Polo Skeleton trekken de aandacht, ook het 1200S1 zelfopwindende ultradunne skeleton uurwerk is een feest voor het oog.

Toen Piaget in 1979 de Piaget Polo creëerde, wilde het maison een verfijnd horloge voor elke dag maken. Een horloge dat alle stijl, elegantie en vrijheid waar Piaget voor staat zou bevatten. Dat is bij de nieuwe Polo niet anders.

De 42mm witgouden kast van dit horloge heeft een dikte van slechts 7,35 mm en is versierd met 268 briljant geslepen diamanten. De armband van het horloge is eveneens van witgoud, gepolijst en afgewerkt met satijnfinish en voorzien van nog eens 1478 briljanten. Het duurde meer dan 61 uur om het zetten van de briljanten te voltooien. Hier komt Piagets expertise in juwelen en edelsteenzetting naar voren; de diamanten worden dankzij de kennis bij het maison op maat geslepen voordat ze worden gezet. Voor de finishing touch is een omgekeerde diamant op de kroon aangebracht.

Het uurwerk is een van de dunste mechanische zelfopwindende ter wereld. De 1200S1 is een opengewerkt uurwerk, ultradun met slechts 2,4mm. De skeleton is gebaseerd op Piagets bekende 1200P, die overging in de skeleton 1200S. Verder verbeteren en perfectioneren zette Piaget aan tot het maken van de volgende skeleton, de 1200S1.

www.piaget.com