De horlogelijn Slimline Ladies Moonphase van Frédérique Constant is uitgebreid met twee nieuwe modellen. Deze zijn eenvoudig, zuiver, elegant en toegankelijk waardoor ze perfect aansluiten bij de wens van het huis om de luxe horloges met het label Swiss Made meer beschikbaar te maken.

In 2022 versterkt Frédérique Constant zijn geloof in een klassiek en stijlvol horloge, specifiek bestemd voor dames. Dat is de bestaansreden van de lijn Slimline Ladies Moonphase, met behuizingen van slechts 30 mm die een zekere gratie en vrouwelijkheid uitstralen.

Na het succes van de modellen met parelmoeren wijzerplaat en diamanten uurmarkeringen, toont Frédérique Constant twee nieuwe variaties die een eerbetoon zijn een de terugkeer van de essentie van het klassieke, zuivere en tijdloze horloge. Elk model heeft een opaline wijzerplaat met opgelegde uurmarkeringen in parelmoer zwart. Frédérique Constant heeft een fabriek in Genève, waarvan de specifieke stijl duidelijk terug te zien is in deze horloges.

Anders dan bij de voorgaande modellen, wordt 12 uur aangeduid met de Romeinse cijfers XII. De minuten op de rand van de wijzerplaat worden op een geheel nieuwe manier weergegeven, per 5 minuten aangeduid met Arabische cijfers. Op 6 uur staat zeer discreet het echte kwaliteitsbewijs van het label Swiss Made. Deze discrete interpretatie van de minuten wordt ook wel ‘spoorbaan’ genoemd en doet denken aan de ‘sector dials’ uit de hoogtijdagen van de horloges uit de jaren ‘20 tot ‘40. Op 3 uur zit de kroon in de vorm van een ui, voorzien van een elegante blauwe lens.

Deze twee nieuwe modellen uit de lijn Slimline Ladies Moonphase profiteren tevens van de vooruitgang van de moderne horlogerie: het hart wordt gevormd door het kwartsuurwerk FC-206, dat een werking van 5 jaar garandeert. Dit uurwerk geeft leven aan de twee centrale wijzers (uren en minuten) in de vorm van een blad, ook bekleed met zwart parelmoer, met een zachte en sierlijke ronding in hun midden. Op 6 uur zweven de wijzers over een indicatie van de maanfasen open maan en maansikkel, waaronder onze aarde omringd door sterren is afgebeeld op een nachtblauwe ondergrond die doet denken aan het hemelgewelf.

Deze twee nieuwe variaties komen met een armband van blauw leer met naden in dezelfde tint (gemakkelijk te verwisselen dankzij het quick change-systeem) of met een elegante armband van soepel staal, met 5 gepolijste schakels, om perfect af te stemmen op de grootte van de pols.

www.frederiqueconstant.com