De vierde generatie verbonden horloges van Frederique Constant, de Smartwatch Vitality, werd een jaar geleden onthuld en is nu uitgebreid met nieuwe herenmodellen. Het veelzijdige uurwerk komt in vier variaties met een sterk karakter.

Vier nieuwe modellen
Het eerste, volledig zwarte model heeft een krachtige look die wordt geaccentueerd door de band en gesp in het zwart. Het horloge geeft de informatie op verzoek weer op het digitale scherm, en de contrasterende witte tekens en pikzwarte achtergrond bieden een perfecte leesbaarheid.

Het tweede model is volledig in het grijs. Dit sobere, elegante uurwerk speelt moeiteloos met weerspiegelingen, schaduwen en contrasten. Zodra een zonnestraal op de wijzerplaat schijnt, steekt elke index als het ware boven de wijzerplaat uit en lijken de gepolijste wijzers over de sunburn wijzerplaat te vliegen.

De twee andere Smartwatch Gents Vitality komen tegemoet aan de vraag van verzamelaars die van goud en staal houden. De eerste heeft een warme en verfijnde rosé vergulde kast en een zwarte wijzerplaat. De lichtgevende wijzers en de afgeschuinde indexen zijn eveneens rosé verguld, om de sportief-chique uitstraling van het model af te maken. De band is voor alle horloges gemaakt van getextureerd rubber, behalve het model met een stalen band met vijf schakels die afwisselend gepolijst en satijnachtig zijn afgewerkt.

Het beste op het gebied van technologie
Dankzij de ingebouwde module van de Smartwatch Gents Vitality, een voorloper op het gebied van verbonden technologie, zijn talloze variabelen weer te geven, niet alleen persoonlijke maar ook die van de directe omgeving van elke drager.

De persoonlijke activiteiten-monitoring geeft de hartslag weer, alerts bij een atypisch ritme, een intelligente wekker, een ‘Get-active Alert’ om de activiteit te hervatten na een lange rustperiode, een tracking van de lichaamsbeweging, een persoonlijk advies om fit te blijven en de ‘Breathing exercise’-functie.

Wat betreft externe monitoring toont de Smartwatch Gents Vitality het weer, een tweede tijdzone, automatische datum- en tijdsynchronisatie of oproep- en berichtmeldingen. De Smartwatch Gents Vitality is oplaadbaar en gaat veel langer mee dan andere huidige smartwatches. Afhankelijk van het gebruik kan de batterij tot elf dagen meegaan.

Advies-w.v.p. € 995 – € 1.195.

www.frederiqueconstant.com