Swatch stelt een nieuwe innovatie voor: Bioceramic. Enkele maanden nadat de eerste Swatch van biomateriaal in september 2020 werd gelanceerd, is nu de tijd aangebroken voor een nieuwe, unieke mix van keramiek en plastic op basis van biomateriaal, aldus Swatch.

Bioceramic, voor twee derden keramiek en een derde plastic op basis van biomateriaal, is volgens Swatch veerkrachtig en resistent, met een zijdeachtig gevoel, waarbij het beste van beide werelden wordt samengebracht.

“Welk horloge is er beter om met het nieuwste materiaal uit te pakken dan de Big Bold? De kast met een diameter van 47 mm, diep en architecturaal gestructureerd, biedt heel wat ruimte om de zuivere, verfijnde eigenschappen van Bioceramic ten volle te waarderen”, vertelt het merk. “Er is keuze uit vijf kleuren; zwart, wit en grijs, hemelsblauw en een krachtig roze. De Big Bold in Bioceramic is een zacht, zuiver en substantieel stukje design, maximaal gereduceerd zodat men volop van het nieuwe materiaal kan genieten dankzij de doorkijkfilosofie van Swatch. De horlogeband, het glas en de loopjes zijn gemaakt van plastic op basis van biomaterialen.”

In 1983 begon Swatch met verantwoord gemaakte horloges die uit slechts 51 componenten bestaan. Zevenendertig jaar later stelt het merk plastic afkomstig van biomaterialen voor waarmee in de collectie Bioreloaded in september 2020 begonnen werd. Tegenwoordig profileert Bioceramic zich als de nieuwe toevoeging aan Swatch Next, de nieuwste release in een reeks van baanbrekende ideeën.

Swatch streeft er naar eigen zeggen voortdurend naar om de omhulling verder te brengen wanneer het aankomt op design, materialen en technologie. Bioceramic markeert een nieuwe benchmark in het innovatieve avontuur van het merk. Tegen eind 2021 zal Bioceramic voor alle belangrijke Swatch-productlijnen gebruikt worden.

www.swatch.com