MeisterSinger biedt een uitstekend alternatief voor horlogebanden van dierlijke oorsprong. Na de introductie van de editie Planet Earth, die standaard is uitgerust met dit plantaardige alternatief voor leer, zullen vegan leren banden in de toekomst steeds meer geïntegreerd worden in de collectie en per direct al verkrijgbaar zijn in de MeisterSinger online shop.

De innovatieve leeralternatieven worden in een uitgekiend proces gemaakt van appelvezels. De oorsprong ligt in het Noord-Italiaanse Tirol, een regio die bekend staat om de productie van appel(sappen) en waar jaarlijks een aanzienlijk deel van de grondstof achterblijft. Deze plantaardige banden slaan twee vliegen in één klap: aan de ene kant recyclen ze waardevolle resten uit de appel verwerkende industrie en aan de andere bieden ze zo een uitstekend alternatief voor het dierlijke leer.

Het resultaat is verbluffend. De plantaardige horlogebanden zijn niet van echt leren banden te onderscheiden en de banden hebben onze uitgebreide materiaal- en slijtagetesten met uitstekende resultaten doorstaan. MeisterSinger is razend enthousiast en is verheugd dit geweldige alternatief met onmiddellijke ingang in de online shop aan te kunnen bieden. Verkrijgbaar in vier kleuren, advies-w.v.p. € 70.

www.meistersinger.com