Artikelen Vakblad Edelmetaal

Serie: Veilig ondernemen begint bij jezelf

In vakblad Edelmetaal wordt regelmatig aandacht besteed aan onderwerpen die te maken hebben met veilig ondernemen. Omdat u, als ondernemer in de sieraden- en horlogebranche, altijd met veiligheid bezig moet zijn, zetten we hierbij de meest recente artikelen op een rij. Acht maatregelen die u zelf in de hand hebt.
Live View

Live View cameratoezicht

Serie Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel l

Live View

Live View maakt het de meldkamer van de politie mogelijk rechtstreeks mee te kijken met de camerabeelden uit de winkel, bijvoorbeeld wanneer hier een inbraak of overval plaatsvindt.

Lees verder…

John Wielinga Bev.Cie

Masterclass Beveiliging

Serie Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 2

John Wielinga Bev.Cie

Om iedereen die werkzaam is in de branche bewust te maken van de risico’s die het mooie van juwelier of goudsmid met zich meebrengt, verzorgt John Wielinga de Masterclass Beveiliging, een training voor ondernemers en hun medewerkers, in de eigen winkel.

Lees verder…

Project: Camera in Beeld

Serie Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 3

Nederland hangt vol met beveiligingscamera’s waarmee de politie haar voordeel kan doen. De politie doet dat via Camera in Beeld, een project dat camera’s met zicht op de openbare ruimte op een interactieve plattegrond in kaart brengt.

Lees verder…

Meldsysteem FGZ

Serie Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 4

Meldsysteem

Een van de succesvolle projecten van de Beveiligingscommissie van de Federatie Goud en Zilver is het digitale meldsysteem op het gebied van branchecalamiteiten. Via dit systeem kunnen leden van de FGZ incidenten melden.

Lees verder…

Goede nazorg is een must

Serie Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 5

Nazorg

Wie een schokkende gebeurtenis meemaakt, zet dit niet snel uit zijn hoofd. Sterkte nog: de gevolgen ervan kunnen aanzienlijk zijn. Voor de ondernemer, de medewerkers én voor het thuisfront. De Beveiligingscommissie adviseert dan ook goede nazorg in te schakelen.

Lees verder…

Preventie komt voor verzekeren

Serie Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 6

Juwon Maurits Mooij

Ondernemingen in de sieraden- en horlogebranche zijn helaas een gewild doelwit voor criminelen. Inbraken, overvallen, ramkraken; de schade die hierbij aangericht wordt, is vaak groot. En dus is een goede verzekering voor alle vakgenoten van groot belang.

Lees verder…

DOR

Digitaal Opkopersregister

Serie Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 7

DOR

Ondenemers in de sieraden- en horlogebranche zijn verplicht een inkoopregister bij te houden van alle gebruikte en ongeregelde goederen die zij verkrijgen. Dat gebeurt in de meeste gevallen via het Digitaal Opkopers Register (DOR).

Lees verder…

Elektronische maatregelen

Elektronische maatregelen

Serie Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 8

Elektronische maatregelen

Bedrijven in de sieraden- en horlogebranche moeten voldoen aan de hoogste beveiligingseisen om criminelen buiten de deur te houden. Dat kan niet zonder de nodige elektronische maatregelen. Aan wat voor apparatuur moet u denken bij het beveiligen van uw zaak?

Lees verder…

Contact

Voor meer informatie over de activiteiten van de Beveiligingscommissie van de Federatie Goud en Zilver:

Federatie Goud en Zilver
Secretariaat Beveiligingscommissie
Röntgenlaan 11
2719 DX Zoetermeer
beveiliging@fgz.nl

De voordelen van een lidmaatschap