Artikelen Vakblad Edelmetaal

In vakblad Edelmetaal wordt regelmatig aandacht besteed aan onderwerpen die te maken hebben met veilig ondernemen. Omdat u, als ondernemer in de sieraden- en horlogebranche, altijd met veiligheid bezig moet zijn, zetten we hierbij een aantal artikelen uit Vakblad Edelmetaal op een rij.

Jaarlijks komen ruwweg zo’n 100.000 overvalmeldingen bij de politie terecht. Van al deze meldingen blijkt het grootste deel vals te zijn. Alle meldingen leggen een grote druk op de politiecapaciteit; aanleiding voor de politie om verificatie te gaan vragen door de particuliere alarmcentrales.

Lees verder…

Belangrijk: Per 1 juli 2021 is de alarmverificatie veranderd. Dit is via diverse kanalen van de FGZ meerdere keren al kenbaar gemaakt. Naar verluidt is nog niet iedereen in de branche hiervan op de hoogte. In dit artikel nogmaals meer informatie over dit onderwerp.

Lees verder…

Serie 2019 – 2020: Veilig ondernemen begint bij jezelf

In 2019 is Vakblad Edelmetaal gestart met een 8-delige serie Veilig ondernemen begint bij jezelf. Hieronder hebben wij alle acht artikelen op een rij gezet zodat u deze makkelijk terug kunt lezen. Doe er uw voordeel mee en zorg voor een veilige onderneming!

Serie:
Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 1

Edelmetaal Juni 2019 – Live View cameratoezicht

Live View maakt het de meldkamer van de politie mogelijk rechtstreeks mee te kijken met de camerabeelden uit de winkel, bijvoorbeeld wanneer hier een inbraak of overval plaatsvindt.

Lees verder…

Serie:
Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 2

Edelmetaal september 2019 – Masterclass Beveiliging

John Wielinga Bev.Cie

Om iedereen die werkzaam is in de branche bewust te maken van de risico’s die het mooie van juwelier of goudsmid met zich meebrengt, verzorgt John Wielinga de Masterclass Beveiliging, een training voor ondernemers en hun medewerkers, in de eigen winkel.

Lees verder…

Serie:
Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 3

Edelmetaal december 2019 – Camera in Beeld

Nederland hangt vol met beveiligingscamera’s waarmee de politie haar voordeel kan doen. De politie doet dat via Camera in Beeld, een project dat camera’s met zicht op de openbare ruimte op een interactieve plattegrond in kaart brengt.

Lees verder…

Serie:
Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 4

Edelmetaal februari 2020 – Meldsysteem FGZ

Een van de succesvolle projecten van de Beveiligingscommissie van de Federatie Goud en Zilver is het digitale meldsysteem op het gebied van branchecalamiteiten. Via dit systeem kunnen leden van de FGZ incidenten melden.

Lees verder…

Serie:
Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 5

Edelmetaal april 2020 – Goede nazorg is een must

Wie een schokkende gebeurtenis meemaakt, zet dit niet snel uit zijn hoofd. Sterkte nog: de gevolgen ervan kunnen aanzienlijk zijn. Voor de ondernemer, de medewerkers én voor het thuisfront. De Beveiligingscommissie adviseert dan ook goede nazorg in te schakelen.

Lees verder…

Serie:
Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 6

Edelmetaal juni 2020 – Preventie komt voor verzekeren

Ondernemingen in de sieraden- en horlogebranche zijn helaas een gewild doelwit voor criminelen. Inbraken, overvallen, ramkraken; de schade die hierbij aangericht wordt, is vaak groot. En dus is een goede verzekering voor alle vakgenoten van groot belang.

Lees verder…

Serie:
Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 7

Edelmetaal augustus 2020 – Digitaal Opkopers Register

DOR

Ondernemers in de sieraden- en horlogebranche zijn verplicht een inkoopregister bij te houden van alle gebruikte en ongeregelde goederen die zij verkrijgen. Dat gebeurt in de meeste gevallen via het Digitaal Opkopers Register (DOR).

Lees verder…

Serie:
Veilig ondernemen begint bij jezelf, deel 8

Edelmetaal oktober 2020 – Elektronische maatregelen

Elektronische maatregelen

Bedrijven in de sieraden- en horlogebranche moeten voldoen aan de hoogste beveiligingseisen om criminelen buiten de deur te houden. Dat kan niet zonder de nodige elektronische maatregelen. Aan wat voor apparatuur moet u denken bij het beveiligen van uw zaak?

Lees verder…

Contact

Voor meer informatie over de activiteiten van de Beveiligingscommissie van de Federatie Goud en Zilver:

Federatie Goud en Zilver
Secretariaat Beveiligingscommissie
Röntgenlaan 11
2719 DX Zoetermeer
beveiliging@fgz.nl