Home/Nieuws
Nieuws2017-05-08T13:41:14+02:00

NIEUWS

Lees het allerlaatste nieuws op het gebied van horloges, sieraden, trends en ontwikkelingen.

Museum Prinsenhof

Eerste Heroes2020 pin overhandigd in Schoonhoven

28 mei 2020|Branchenieuws, Nieuws|

Waardering en respect voor iedereen die zich in deze tijd zo enorm ingezet heeft: dat inspireerde goudsmid Esther van Vliet bij het opzetten van het project Heroes2020. De Schoonhovense vervaardigde een zilveren pin die voor een deel de structuur heeft van het coronavirus, maar vooral de overgang symboliseert van deze donkere periode naar betere tijden.

Het aanzoek der aanzoeken

28 mei 2020|Branchenieuws, Nieuws|

De trouwbranche ziet er op dit moment iets anders uit dan normaal. Door de situatie van afgelopen maanden hebben koppels massaal besloten om hun bruiloft uit te stellen. Toch ontbreekt het niet aan liefde! Waar de aandacht vaak vooral uitgaat naar de huwelijksdag zelf, besloot ondernemer Maxim van Meeteren zich te focussen op het intieme moment dat hieraan voorafgaat: het huwelijksaanzoek. Zo ontwikkelde hij The Remember Ringbox.

Musée Atelier Audemars Piguet

19 mei 2020|Branchenieuws, Nieuws|

Audemars Piguet opent op 25 juni het Musée Atelier Audemars Piguet in Le Brassus, Zwitserland. Het Musée Atelier geeft bezoekers een bijzondere kijk in het culturele verleden, heden en de toekomst van de Zwitserse haute horlogerie-fabrikant.

Gaatjes prikken in coronatijd

11 mei 2020|Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|

Op dit moment mogen onder meer kappers, tandartsen en schoonheidsspecialisten hun (zorg)taken weer oppakken, onder zeer strenge voorwaarden. Voor winkels in onze branche gelden nog steeds de voorschriften zoals die in het Protocol Verantwoord Winkelen staan, waaronder 1,5 meter afstand houden.

Actuele informatie voor ondernemers

9 mei 2020|Branchenieuws, Ledennieuws, Nieuws|

De maatregelen als gevolg van de corona-uitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op. Bedrijven maken zich zorgen. Kijk hier voor informatie over steunmaatregelen en verantwoord winkelen. Tip: houd dit bericht in de gaten! Deze wordt zoveel mogelijk geüpdatet met het laatste nieuws voor ondernemers.

Meer Berichten Laden

Dit doet de Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

Meer informatie over de FGZ

Word lid en profiteer van de voordelen

De leden van de FGZ profiteren van een groot aantal voordelen.

Meer informatie over lid worden

Vacatures in de branche

Werken bij een juwelier, goud- of zilversmid? Of ambieer je een functie bij toeleverancier? Kijk hier voor vacatures bij aangesloten leden van de FGZ en stap onze branche binnen!

Bekijk actuele vacatures